Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κοκκινιστά γιουβαρλάκια με λαχανικά

01 Ιούλιος, 2024

Υλικά:

Για τα γιουβαρλάκια:

  • 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
  • 100γρ. ρύζι γλασέ
  • 30ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την κατσαρόλα:

  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 50ml κόκκινο κρασί
  • 200γρ. τριμμένη τομάτα
  • 4 κούπες ζεστό νερό
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ρύζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  2. Εντωμεταξύ, σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Ρίχνουμε τις πατάτες και τα καρότα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε στον πάτο της κατσαρόλας, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  5. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  7. Ρίχνουμε την πάπρικα και το αλατοπίπερο και βάζουμε ζεστό νερό.
  8. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστή την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά.
  9. Στη συνέχεια, βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος όσο ένα καρύδι.
  10. Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε προσεκτικά μέσα τα γιουβαρλάκια να βυθιστούν μέσα στη σάλτσα.
  11. Κλείνουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 25 ως 30 λεπτά.
  12. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store