Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κόκορας ή Πετεινός με πιλάφι

16 Δεκέμβριος, 2021

Υλικά

  • 1 κιλό κόκορας κομμένος σε μέτριες μερίδες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 600γρ. ρύζι γλασέ ή μπονέτ ή καρολίνα
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κουταλιές πρόβειο βούτυρο

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τον κόκορα και μεταφέρουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και γεμίζουμε αρκετό νερό μέχρι να καλύψουμε τον κόκορα, προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι.
  3. Όταν αρχίσει ο βρασμός αφαιρούμε συνεχώς τον αφρό που σχηματίζεται μέχρι ο ζωμός μας να είναι διάφανος.
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή  θερμοκρασία για περίπου 2 ώρες.
  5. Αφού ψηθεί ο κόκορας, αποσύρουμε τα κομμάτια σε μία πιατέλα και κρατάμε στην άκρη.
  6. Σουρώνουμε το ζωμό σε μία καθαρή κατσαρόλα και μετράμε 1,8 λίτρα ζωμό, σε  αναλογία 3 ζωμό 1 ρύζι.
  7. Ξανά βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε αρχικά και στη συνέχεια μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10 - 15 λεπτά.
  8. Όταν περάσει ο χρόνος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
  9. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει και να αρχίσει να αχνίζει, περιχύνουμε το πιλάφι με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  10. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει.
  11. Σερβίρουμε σε μία πιατέλα μαζί με τον κόκορα και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

 

Καλή επιτυχία!

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store