Οι κολοκυθοανθοί είναι τα άνθη των κολοκυθιών και είναι πολύ νοστιμότεροι από το καρπό. Γεμιστοί με αρωματικά, με ανθότυρο, γαλοτύρι, μυζήθρα, με φέτα, τριμμένα τυριά ή ακόμα και με κιμά, αποτελούν μια γευστική καλοκαιρινή απόλαυση. Ψήνονται στην κατσαρόλα ή στο φούρνο και σερβίρονται ως ορεκτικό ή τους απολαμβάνουμε ως γεύμα μ’ ένα ωραίο κρασί. Τηγανιτοί σε κουρκούτη είναι μια πανδαισία. Κλασικός μεζές σε ταβέρνες συνοδευόμενος από τζατζίκι ή έστω ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού.
Εμείς εδώ στην ύπαιθρο της ελληνικής γης, του ήλιου και του υπέροχου καλοκαιριού, είμαστε τυχεροί που μπορούμε να απολαμβάνουμε τα καλοκαιρινά λαχανικά φρέσκα και να μαζεύουμε κολοκυθοανθούς από τον κήπο μας τις πρωινές ώρες με τη δροσιά, που είναι ακόμα ανοικτοί και τοποθετούνται ο ένας μέσα στον άλλο σαν χωνάκι παγωτού. Ακόμα και ανθούς ημέρας μπορούμε να αγοράσουμε από τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα της γειτονιάς μας. Και αυτό το οφείλουμε στην ελληνική φύση που μας χαρίζει απλόχερα αγνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα. Ο λαός μας μέσα από μια έμφυτη σοφία κατάφερε να συνδυάσει τη νοστιμιά και την υγιεινή διατροφή με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον.
Υλικά
Για το κουρκούτι
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης