Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κολοκυθόπιτα αλμυρή

19 Νοέμβριος, 2024

Υλικά:

  • 500γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 100ml γάλα
  • 4 αυγά
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2  ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½  ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 300γρ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το ταψί:

  • ελαιόλαδο
  • σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και αλατίζουμε. Μεταφέρουμε σε ένα σουρωτό και πιέζουμε να φύγουν τα υγρά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι.
  3. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
  5. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε προαιρετικά σουσάμι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι να ψηθεί.
  7. Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store