Υλικά:
- 500γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
- 2 καρότα τριμμένα
- 100ml γάλα
- 4 αυγά
- 100ml ελαιόλαδο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 300γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το ταψί:
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και αλατίζουμε. Μεταφέρουμε σε ένα σουρωτό και πιέζουμε να φύγουν τα υγρά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
- Ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε προαιρετικά σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι να ψηθεί.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη