Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κορμός με φιστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα

01 Ιούνιος, 2023

Το μωσαϊκό είχε και πολλά ακόμα, δικά του ονόματα, όπως μπισκοτόγλυκο, γλυκό ψυγείου ή και κέικ ψυγείου. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν και παραμένει το ίδιο, ένα μαμαδίστικο γλυκάκι, που φέρνει στη μνήμη όλων μας γεμάτες νοσταλγία παιδικές αναμνήσεις, καθώς δεν έχει υπάρξει σχολική σάκα, εφηβικό εκδρομικό σακίδιο ή οικογενειακή τσάντα για το καλοκαιρινό μπάνιο, που να μην περιείχε το κλασσικό αλουμινόχαρτο με τις μπαμπάτσικες φέτες του σαλαμιού σοκολάτας και μπισκότων φυσικά!

Γιατί τελικά μιλάμε γι' αυτό ακριβώς, για το αρμονικό γευστικό πάντρεμα σοκολάτας και μπισκότων, που η κάθε μαμά ή γιαγιά εμπλουτίζει με τη φαντασία, τις προτιμήσεις των παιδιών της και τα βρισκούμενα του ντουλαπιού της, προσθέτοντας κονιάκ ή καρύδια, βούτυρο χτυπημένο με άχνη ζάχαρη και κακάο ή ακόμα και κρέμα γάλακτος και λιωμένη κουβερτούρα. Και όλα αυτά παλαιότερα, γιατί τα τελευταία χρόνια οι ιδέες για νέες προσθήκες στη βασική συνταγή προκύπτουν με κατακλυσμιαίους ρυθμούς. Καταρχάς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αντί της κλασσικής σοκολάτας, τη λευκή ή την ροζ, να αρωματίσουμε με μαστίχα, να προσθέσουμε φρούτα γλασέ ή cranberries και να επιτείνουμε την crunchy αίσθηση του γλυκού με φουντούκια ή φυστίκι Αιγίνης, όπως στην εκδοχή που σας προτείνουμε.

 

 

Υλικά

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • ¼ κουταλάκι μαστίχα
  • 80 γρ. κεράσια γλυκό κομμένα στην μέση
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 30 γρ. ινδοκάρυδο
  • 400 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, την μαστίχα θρυμματισμένη με μισό κουταλάκι ζάχαρη  και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη, ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  3. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα κεράσια, τα φιστίκια Αιγίνης, το ινδοκάρυδο, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό, γυρνάμε τις άκρες σαν καραμέλα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και ρολάρουμε στον πάγκο για να πάρει κυκλικό σχήμα.
  5. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει, όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε την μεμβράνη και τη λαδόκολλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store