Το μωσαϊκό είχε και πολλά ακόμα, δικά του ονόματα, όπως μπισκοτόγλυκο, γλυκό ψυγείου ή και κέικ ψυγείου. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν και παραμένει το ίδιο, ένα μαμαδίστικο γλυκάκι, που φέρνει στη μνήμη όλων μας γεμάτες νοσταλγία παιδικές αναμνήσεις, καθώς δεν έχει υπάρξει σχολική σάκα, εφηβικό εκδρομικό σακίδιο ή οικογενειακή τσάντα για το καλοκαιρινό μπάνιο, που να μην περιείχε το κλασσικό αλουμινόχαρτο με τις μπαμπάτσικες φέτες του σαλαμιού σοκολάτας και μπισκότων φυσικά!
Γιατί τελικά μιλάμε γι' αυτό ακριβώς, για το αρμονικό γευστικό πάντρεμα σοκολάτας και μπισκότων, που η κάθε μαμά ή γιαγιά εμπλουτίζει με τη φαντασία, τις προτιμήσεις των παιδιών της και τα βρισκούμενα του ντουλαπιού της, προσθέτοντας κονιάκ ή καρύδια, βούτυρο χτυπημένο με άχνη ζάχαρη και κακάο ή ακόμα και κρέμα γάλακτος και λιωμένη κουβερτούρα. Και όλα αυτά παλαιότερα, γιατί τα τελευταία χρόνια οι ιδέες για νέες προσθήκες στη βασική συνταγή προκύπτουν με κατακλυσμιαίους ρυθμούς. Καταρχάς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αντί της κλασσικής σοκολάτας, τη λευκή ή την ροζ, να αρωματίσουμε με μαστίχα, να προσθέσουμε φρούτα γλασέ ή cranberries και να επιτείνουμε την crunchy αίσθηση του γλυκού με φουντούκια ή φυστίκι Αιγίνης, όπως στην εκδοχή που σας προτείνουμε.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης