Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κοτόπιτα χωρίς φύλλο

09 Ιανουάριος, 2024

Υλικά:

  • 800γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 100γρ. καλαμπόκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • 150γρ. φέτα
  • 150γρ. mix τυριών
  • 80γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το ψήσιμο:

  • 40ml ελαιόλαδο
  • 50γρ. mix τυριών

 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο σε αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  3. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το καλαμπόκι, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα αυγά, τη φέτα, τα τυριά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Λαδώνουμε πολύ καλά τον πάτο ενός ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα.
  5. Στρώνουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  6. Τέλος, πασπαλίζουμε με το mix τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
  7. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store