Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια

06 Οκτώβριος, 2023

Μια καλή επιλογή είναι το λεμονάτο στη κατσαρόλα που μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε με ακρίβεια γευστικές εντάσεις στη σάλτσα ώστε να μην στεγνώσει και να βγει μαλακό και τρυφερό.

 

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 6 λευκά μανιτάρια
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε δύο κούπες ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά ακόμα.
  5. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε την μουστάρδα,  το αλεύρι, λίγο νερό και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το φαγητό και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store