Υλικά:
Για το κοτόπουλο:
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 80γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 κουτ. σούπας νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 200ml νερό
- 100γρ. κέτσαπ
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- ½ κουταλάκι καυτερό μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το μαγείρεμα:
- 80ml ηλιέλαιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες
- 2 κίτρινες πιπεριές χοντροκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
Για το σερβίρισμα:
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- σουσάμι
Εκτέλεση:
- Αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, τη σάλτσα σόγιας, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε κατά διαστήματα τα κομμάτια το κοτόπουλο, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την κέτσαπ, το βαλσάμικο ξύδι, το μηλόξυδο, τη σάλτσα σόγιας και την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και βράζουμε για 3 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν λίγο να μαλακώνουν οι πιπεριές.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύοντας περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να δέσουν τα υλικά.
- Τέλος, προσθέτουμε ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σουσάμι.
- Σερβίρουμε με βραστό ρύζι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη