Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και πιπεριές

07 Μάιος, 2025

Υλικά:

Για το κοτόπουλο:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 80γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 200ml νερό
  • 100γρ. κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι καυτερό μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το μαγείρεμα:

  • 80ml ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 2 κίτρινες  πιπεριές χοντροκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη

Για το σερβίρισμα:

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, τη σάλτσα σόγιας, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε κατά διαστήματα τα κομμάτια το κοτόπουλο, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την κέτσαπ, το βαλσάμικο ξύδι, το μηλόξυδο, τη σάλτσα σόγιας και την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και βράζουμε για 3 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
  5. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν λίγο να μαλακώνουν οι πιπεριές.
  6. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύοντας περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  7. Τέλος, προσθέτουμε ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σουσάμι.
  8. Σερβίρουμε με βραστό ρύζι.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store