Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κοτόπουλο με κάστανα

17 Φεβρουάριος, 2025

Υλικά:

  • 500γρ. κάστανα
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρό κομμάτια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι
  • 400γρ. τριμμένες τομάτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πρέζα κύμινο.
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά χαράζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα ενώ είναι ακόμα ζέστα.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο κομμένα σε φέτες και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  5. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Ρίχνουμε τις τομάτες, το βαλσάμικο ξύδι, τη δάφνη και το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό.
  7. Μαγειρεύουμε με κλειστή την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά. Παρακολουθούμε ανα διαστήματα εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε με λίγο νερό.
  8. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κάστανα, ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα και να χυλώσει η σάλτσα.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταριά Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store