Υλικά:
- 500γρ. κάστανα
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρό κομμάτια
- 100ml ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά πελτέ
- 100ml κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι
- 400γρ. τριμμένες τομάτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πρέζα κύμινο.
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά χαράζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα ενώ είναι ακόμα ζέστα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο κομμένα σε φέτες και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε τις τομάτες, το βαλσάμικο ξύδι, τη δάφνη και το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό.
- Μαγειρεύουμε με κλειστή την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά. Παρακολουθούμε ανα διαστήματα εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε με λίγο νερό.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κάστανα, ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα και να χυλώσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταριά Κοκκινάκη