Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κοτόπουλο με κολοκυθοκορφάδες

01 Αύγουστος, 2022

Το πάντρεμα κολοκυθοκορφάδων  με κρέας από κοτόπουλο δίνει ένα υγιεινό, χορταστικό πιάτο και ένα εύγεστο αποτέλεσμα. Είναι το λευκό κρέας που αγάπησε ο Έλληνας από την παιδική του ηλικία διότι στην κατσαρόλα, στο φούρνο, στο τηγάνι ή στα κάρβουνα συνδυάζεται με λαχανικά, ζυμαρικά, ρύζι, μπαχαρικά, βότανα και πλήθος άλλων υλικών όπως γιαούρτι, τυριά και τσίπα που συνηθίζουν στην Κρήτη. Αυτό τους δίνει φανταστικό δέσιμο και απερίγραπτη νοστιμιά.

 

Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε με τρεις μερίδες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες (φρέσκα φύλλα κολοκυθιάς)
  • 10 κολοκυθοανθούς
  • 4  κολοκυθάκια μικρά
  • 2 πατάτες
  • 1/2 ματσάκι δυοσμό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά καθαρίζουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι τις κολοκυθοκορφάδες από τις ίνες. Κόβουμε ένα κομμάτι από το κοτσάνι και τραβάμε αργά μέχρι να αποσύρουμε τις ίνες πάνω από το φύλλο.
  2. Πλένουμε πολύ καλά και αφήνουμε να σουρώσουν. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Πλένουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  4. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  5. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλο και σοτάρουμε πολύ καλά και απ’ τις δύο πλευρές.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ώσπου να μαλακώσει.
  7. Ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  8. Συμπληρώνουμε με μισή  κούπα ζεστό νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά.
  9. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και ανακατεύουμε για λίγο.
  10. Ρίχνουμε τους κολοκυθοκορφάδες, τους κολοκυθοανθούς, το μαϊντανό, τον δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με κλειστή την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά ακόμα.
  11. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.
  12. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store