Card cap
Κοτόπουλο με κους κους
εικονίδιο ημερομηνίας

01 Νοέμβριος, 2021

Υλικά

 

1/2 κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες

1 πράσινη, 1 κόκκινη & 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε μπαστουνάκια

2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

100ml ελαιόλαδο

150ml κόκκινο κρασί

2 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη

1 κ.σ. πελτέ

1 κ.γ. ζάχαρη

3 φύλλα δάφνης

Αλάτι, πιπέρι

300g κους κούς

 

Εκτέλεση

 

Στο wok ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τo κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

 

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2’.

 

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

 

Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα φύλλα δάφνης, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

 

Προσθέτουμε μία κούπα ζεστό νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα. Aν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

 

Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, βράζουμε το κούς κούς σε αρκετό αλατισμένο νερό για 3’ περίπου, σουρώνουμε και το ρίχνουμε στo wok.

 

Ανακατεύουμε ελαφρά, αφήνουμε για 2’ να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.