Κοτόπουλο με κους κους
Υλικά
- 1/2 κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
- 1 πράσινη, 1 κόκκινη & 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε μπαστουνάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- 100ml ελαιόλαδο
- 150ml κόκκινο κρασί
- 2 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 3 φύλλα δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
- 300g κους κούς
Εκτέλεση
- Στο wok ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τo κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2’.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα φύλλα δάφνης, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε μία κούπα ζεστό νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα. Aν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, βράζουμε το κούς κούς σε αρκετό αλατισμένο νερό για 3’ περίπου, σουρώνουμε και το ρίχνουμε στo wok.
- Ανακατεύουμε ελαφρά, αφήνουμε για 2’ να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.