Ο συνδυασμός του κοτόπουλου με τα λαχανικά εποχής και μάλιστα στο φούρνο, που σας προτείνουμε, είναι ένα άκρως υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο, με μόνο στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε την δέουσα προσοχή να είναι η ποσότητα του λαδιού. Είναι η μόνη περίπτωση στην οποία πρέπει να είμαστε "τσιγκούνηδες" και μάλιστα χωρίς τύψεις και ενοχές!
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 4 κολοκυθάκια
- 2 μελιτζάνες φλάσκες ή 4 τσακώνικες
- 4 μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 ντοματίνια ή 1 μεγάλη ντομάτα
- 100ml ελαιόλαδο
- 100ml άσπρο κρασί
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε και την ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε μέτρια καρέ, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε φέτες ίδιου πάχους, τα μανιτάρια κομμένα σε μέτρια κομμάτια το σκόρδο ψιλοκομμένο και τέλος τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ρίχνουμε τριγύρω τα λαχανικά.
- Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1,5 ώρα.
- Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφού είναι έτοιμο, σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης