Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κοτόπουλο με μελιτζάνες και φέτα

01 Ιούλιος, 2024

Υλικά:

Για τις μελιτζάνες

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 80ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την κατσαρόλα

  • 800γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα  σκόρδο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 200γρ. τριμμένη τομάτα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 8 τοματίνια ή 2 τομάτες μέτριες
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  2. Αδειάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Εντωμεταξύ, κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια.
  5. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο.
  6. Σοτάρουμε πολύ καλά από  όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και το σκόρδο πολτοποιημένο και ανακατεύουμε.
  8. Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε στον πάτο της κατσαρόλας, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  9. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  10. Βάζουμε την τριμμένη τομάτα, την πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ και τα τοματίνια κομμένα στη μέση και αλατοπιπερώνουμε.
  11. Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για περίπου 20 λεπτά.
  12. Όταν έχει ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει το φαγητό.
  13. Τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε απαλά.
  14. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη.
  15. Τέλος, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κλείνουμε την κατσαρόλα.
  16. Αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά να μελώσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store