Υλικά:
Για τις μελιτζάνες
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 80ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την κατσαρόλα
- 800γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά πελτέ
- 100ml κόκκινο κρασί
- 200γρ. τριμμένη τομάτα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 8 τοματίνια ή 2 τομάτες μέτριες
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό
- 200γρ. φέτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Αδειάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Εντωμεταξύ, κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια.
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο.
- Σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και το σκόρδο πολτοποιημένο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε στον πάτο της κατσαρόλας, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Βάζουμε την τριμμένη τομάτα, την πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ και τα τοματίνια κομμένα στη μέση και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για περίπου 20 λεπτά.
- Όταν έχει ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει το φαγητό.
- Τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε απαλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη.
- Τέλος, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κλείνουμε την κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά να μελώσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη