Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κοτόπουλο με πορτοκάλι

29 Δεκέμβριος, 2022

Εξίσου δημοφιλές κι αγαπημένο το πορτοκάλι, το υπέροχο άρωμα και η γλυκόξινη γεύση του οποίου ταιριάζουν κυριολεκτικά παντού, σε συνταγές ζαχαροπλαστικής όσο και μαγειρικής, στις οποίες συνεισφέρει γεύση, αλλά και βιταμίνες, μέσω της σάρκας του, του χυμού ή και του ξύσματός του.

Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 6 πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Για την μαρινάδα:

  • 100ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από δυο πορτοκάλια
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1/4 κουταλάκι κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο δενδρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψί βάζουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο και προσθέτουμε ρίγανη και αλατοπίπερο.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, κόβουμε κυδωνάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε κι αυτές μέσα στο ταψί.
  3. Σε ένα πολυμηχάνημα βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε στο ταψί και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού.
  4. Προσθέτουμε μία κούπα νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις  στους 200 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα.
  5. Όταν θα είναι ψημένο και θα έχει πάρει χρώμα το κοτόπουλο και οι πατάτες αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης