Εξίσου δημοφιλές κι αγαπημένο το πορτοκάλι, το υπέροχο άρωμα και η γλυκόξινη γεύση του οποίου ταιριάζουν κυριολεκτικά παντού, σε συνταγές ζαχαροπλαστικής όσο και μαγειρικής, στις οποίες συνεισφέρει γεύση, αλλά και βιταμίνες, μέσω της σάρκας του, του χυμού ή και του ξύσματός του.
Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 6 πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Για την μαρινάδα:
- 100ml ελαιόλαδο
- Χυμό από δυο πορτοκάλια
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι μέλι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1/4 κουταλάκι κύμινο
- 1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί βάζουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο και προσθέτουμε ρίγανη και αλατοπίπερο.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, κόβουμε κυδωνάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε κι αυτές μέσα στο ταψί.
- Σε ένα πολυμηχάνημα βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε στο ταψί και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού.
- Προσθέτουμε μία κούπα νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα.
- Όταν θα είναι ψημένο και θα έχει πάρει χρώμα το κοτόπουλο και οι πατάτες αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης