Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κοτόπουλο με πράσο αυγολέμονο

31 Οκτώβριος, 2023

Ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα στη χρήση τους λαχανικά είναι το πράσο, που μαγειρεύεται είτε ολόκληρο, είτε μόνο ο λευκός βολβός του, είναι δε πλούσιο σε προβιοτικά, αλλά και σε διαλυτές φυτικές ίνες, πολύ σημαντικές για την καλή υγεία μας.

 

Υλικά

  • 1,200 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 150 ml άσπρο κρασί
  • 10 πράσα κομμένα σε ροδέλες (το λευκό μέρος)
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 1 αυγό
  • Χυμό από δύο λεμόνια

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο.
  2. Σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Ρίχνουμε τα πράσα, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε δύο κούπες ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα.
  6. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
  7. Χωρίζουμε το ασπράδι από το κρόκο και χτυπάμε το ασπράδι με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει λίγο. Ρίχνουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
  8. Παίρνουμε ζεστό ζωμό από το φαγητό και ρίχνουμε μέσα στο αυγό ανακατεύοντας  συνεχώς.
  9. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο την κατσαρόλα και κουνάμε κυκλικά να ενσωματωθεί.
  10. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store