Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και ρύζι

31 Οκτώβριος, 2022

Ο συνδυασμός του κοτόπουλου με την σάλτσα γιαουρτιού που σας προτείνουμε, συνιστούν ένα άκρως υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο, δεδομένου ότι και το γιαούρτι, δεν αποτελεί απλά μια αγαπημένη κρεμώδη τροφή, αλλά παράλληλα και ένα υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόν, το οποίο παράγεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Πιο συγκεκριμένα, το γιαούρτι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: λιπαρά, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και επαρκείς ποσότητες μαγνησίου, καλίου και βιταμινών Α και D. Και τι θα μπορούσε πιο ταιριαστά να συνοδεύσει την πεντανόστιμη αυτή συνταγή, από ένα σπυρωτό και αρωματικό πιλάφι, που θα ενωθεί ηδονικά με την πλούσια σάλτσα γιαουρτιού, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα και διαβεβαιώνοντάς μας για μία ακόμα φορά, πως μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι ο αληθινός παράδεισος του Ισλάμ, όπως τον περιέγραψε ο ίδιος ο Μωάμεθ, εκτός από τους κήπους, τα όμορφα παλάτια, τα γοητευτικά ουρί και τα ποτάμια όπου ρέει άφθονο κρασί, γάλα και μέλι, περιλαμβάνει και βουνά ολόκληρα πιλαφιού!

 

Υλικά

  • 500 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 100 ml άσπρο κρασί
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • 300 γραμ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι μέλι
  • 1/4 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε το κάρυ, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε μία κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  5. Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και διαλύουμε το μέλι. Ανακατεύουμε την μουστάρδα με το γιαούρτι και περιχύνουμε το φαγητό.
  6. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Σερβίρουμε το φαγητό μας με ρύζι μπασμάτι ή κίτρινο.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store