Μία συνταγή για κοτόπουλο συνοδευμένο με το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο!
Υλικά
- 500γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 300γρ. σταφύλι άσπρο (χωρίς κουκούτσια)
- 20ml ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150ml άσπρο κρασί
- 1 κουταλάκι μέλι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 100ml νερό
- Ρίγανη
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα σταφύλια και πλένουμε πολύ καλά, αφήνουμε να σουρώσουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατίζουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη.
- Προσθέτουμε τα σταφύλια και το μέλι, συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Όταν είναι έτοιμο, στύβουμε το λεμόνι και στο χυμό διαλύουμε το αλεύρι. Περιχύνουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά ακόμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ξύνουμε φρέσκο πιπέρι.
- Συνοδεύετε ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης,, Κείμενο: Γιώργος Βιτώρος, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη