Δυναμωτική σούπα η οποία, γίνεται ακόμα πιο ακαταμάχητη με την προσθήκη ντομάτας!
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσα το λευκό μέρος ψιλοκομμένα
- 2 καρότα τριμμένα
- 50 ml κόκκινο κρασί
- 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 L νερό
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το καρότο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Βάζουμε τη ντομάτα, την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα.
- Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, βάζουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα να ψηθεί.
- Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης