Κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και ειδικότερα στην Νεμέα, λαμβάνει χώρα ένα φεστιβάλ, μια γιορτή κρασιού, οι ‘‘MEΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ‘‘ όπου τα 30 και πλέον οινοποιεία της υποδέχονται τον κόσμο για να τον μυήσουν στα μυστικά του πιο παλιού αμπελώνα της Πελοποννήσου, και ειδικότερα του Αγιωργίτικου, της δεσπόζουσας ποικιλίας της περιοχής. Την τελευταία φορά που βρέθηκα, τέτοιες μέρες στην πόλη της Νεμέας, μετά από μια γευσιγνωσία, στάθηκα έξω από ένα παραδοσιακό καφενείο. Άνθρωποι ξακουραζόντουσαν, έξω οι ψησταριές γύριζαν τα εδέσματα της περιοχής, αλλά όταν έκατσα στη σάλα του καφενείου, παρατήρησα πως όλοι ή σχεδόν όλοι έπιναν...ούζο!
Ίσως λόγω της ώρας, ίσως για λόγους αλλαγής, αυτή η εικόνα μου έμεινε στο μυαλό. Σηκώθηκα προς την κυρία Σοφία, πίσω από τον πάγκο της είχε ήδη ετοιμάσει τους μεζέδες της για το σερβίρισμα, και όταν της εξέφρασα την απορία μου, χαμογελώντας μου λέει: Πέρνα μέσα να δείς πως κάνω και τα κουλουράκια του ούζου! Πάνω στην ώρα!
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης