Υλικά:
Εκτέλεση:
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε τις μερίδες το κουνέλι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με κρασί αφήνοντας μέχρι να εξατμιστεί, ρίχνουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
- Συμπληρώνουμε με μία κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για μία ώρα μέχρι να ψηθεί το κουνέλι. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσέχουμε αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε με ελάχιστο νερό.
- Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
- Τέλος τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε με ρύζι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη