Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κουραμπιέδες Αμυγδάλου

03 Δεκέμβριος, 2024

Υλικά:

  • 250 γρ. Βιτάμ κλασικό
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας σας
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα αποφλοιωμένη και καβουρδισμένη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

  1. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  2. Ρίχνουμε το Βιτάμ στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου, στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κρόκο και το λικέρ. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, βάζουμε το γάντζο στο μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
  5. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, ώστε να πάρουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
  6. Σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.
  7. Κόβουμε με κουπ-πατ σε αστεράκια ή κάποιο άλλο σχήμα τηςαρεσκείας μας. Βάζουμε σε ταψί η λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, για 20-25 λεπτά.
  8. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε σε πιατέλα, ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store