Κουραμπιέδες Αμυγδάλου
Υλικά:
- 250 γρ. Βιτάμ κλασικό
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κρόκος αυγού
- 2 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας σας
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα αποφλοιωμένη και καβουρδισμένη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το Βιτάμ στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου, στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κρόκο και το λικέρ. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, βάζουμε το γάντζο στο μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, ώστε να πάρουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
- Σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.
- Κόβουμε με κουπ-πατ σε αστεράκια ή κάποιο άλλο σχήμα τηςαρεσκείας μας. Βάζουμε σε ταψί η λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, για 20-25 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν, βγάζουμε σε πιατέλα, ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!