Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κρέπες με σοκολάτα και φράουλες

17 Μάιος, 2022

Αυτονόητο είναι ότι, όπως κάθε έδεσμα που διασχίζει τα γαστρονομικά μονοπάτια του πλανήτη, έτσι και η κρέπα έχει υποστεί πάμπολλες παραλλαγές, καθώς αφομοιώνει στοιχεία της ιδιαίτερης διατροφικής παράδοσης κάθε χώρας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το Μεξικό και η εκεί διαδεδομένη tortilla, η Κίνα όπου απαντώνται ως mandarin pancake, η Ινδία όπου τις συναντούμε ως dosa και η Ρωσία όπου κυκλοφορούν ως blinchki.

Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών, που συμμετέχουν στην γέμιση μιας αλμυρής κρέπας, συγκαταλέγονται κάθε είδους τυριά και αλλαντικά, λαχανικά όπως σπαράγγια και σπανάκι, αυγά, μανιτάρια, διάφορα προϊόντα κρέατος και ποικίλες σάλτσες. Μία από τις απλούστερες και συγχρόνως ιδιαίτερα διαδεδομένες γλυκές κρέπες είναι η crepe Suzette, με ξύσμα φλούδας, χυμό πορτοκαλιού και λικέρ, ενώ -στην γλυκιά πάντοτε εκδοχή τους- μπορούν να γεμιστούν επίσης με διάφορες μαρμελάδες και σιρόπια, παγωτό, πραλίνα φουντουκιού, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σαντιγύ και φυσικά λιωμένη σοκολάτα, όπως στην συγκεκριμένη συνταγή που σας παραδίδουμε.

 

Υλικά για 10 κρέπες

Για τις κρέπες

  • 2 αυγά
  • 400ml γάλα
  • 30γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 50γρ. λιωμένο βούτυρο για το ψήσιμο

Για την γέμιση

  • 300γρ. πραλίνα
  • 20 φράουλες
  • Τριμμένο μπισκότο

 

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, τις  βανίλιες, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  4. Βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε ξανά το μείγμα.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και αλείφουμε με πινέλο βούτυρο όλη την επιφάνεια.
  6. Με μία βαθιά κουτάλα ρίχνουμε μείγμα στη μέση του τηγανιού και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  7. Όταν αρχίσει να ξεκόλλα, γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί.
  8. Γεμίζουμε τις κρέπες με πραλίνα, τριμμένο μπισκότο και φράουλες κομμένες σε φέτες.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store