Αυτονόητο είναι ότι, όπως κάθε έδεσμα που διασχίζει τα γαστρονομικά μονοπάτια του πλανήτη, έτσι και η κρέπα έχει υποστεί πάμπολλες παραλλαγές, καθώς αφομοιώνει στοιχεία της ιδιαίτερης διατροφικής παράδοσης κάθε χώρας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το Μεξικό και η εκεί διαδεδομένη tortilla, η Κίνα όπου απαντώνται ως mandarin pancake, η Ινδία όπου τις συναντούμε ως dosa και η Ρωσία όπου κυκλοφορούν ως blinchki.
Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών, που συμμετέχουν στην γέμιση μιας αλμυρής κρέπας, συγκαταλέγονται κάθε είδους τυριά και αλλαντικά, λαχανικά όπως σπαράγγια και σπανάκι, αυγά, μανιτάρια, διάφορα προϊόντα κρέατος και ποικίλες σάλτσες. Μία από τις απλούστερες και συγχρόνως ιδιαίτερα διαδεδομένες γλυκές κρέπες είναι η crepe Suzette, με ξύσμα φλούδας, χυμό πορτοκαλιού και λικέρ, ενώ -στην γλυκιά πάντοτε εκδοχή τους- μπορούν να γεμιστούν επίσης με διάφορες μαρμελάδες και σιρόπια, παγωτό, πραλίνα φουντουκιού, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σαντιγύ και φυσικά λιωμένη σοκολάτα, όπως στην συγκεκριμένη συνταγή που σας παραδίδουμε.
Υλικά για 10 κρέπες
Για τις κρέπες
Για την γέμιση
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης