Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κρητική σαλάτα

11 Σεπτέμβριος, 2020

Στο αλφάβητο της γαστρονομίας είναι σίγουρα το γράμμα Α. Σαλάτα γεννημένη κυριολεκτικά από τη Κρήσσα Γη, με υλικά εύκολα, που υπάρχουν σε κάθε Ελληνική κουζίνα, που εμπερικλείουν ολόκληρη τη φιλοσοφία της καλοκαιρινής εποχής που στη χώρα μας κρατάει πολλούς μήνες. Μυστικό το σωστό παξιμάδι και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Υλικά

  • 4 μεγάλες  πατάτες
  • 4 αυγά
  • 2 ντομάτες ή 10 ντοματίνια
  • 2 αγγουράκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσινη πιπέρια
  • 100γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα
  • Παξιμάδι κρίθινο
  • Κάπαρη και γλιστρίδα (προαιρετικά)
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και πλένουμε πολύ καλά, κόβουμε στη μέση και τις βράζουμε σε κατσαρόλα  με αρκετό νερό μέχρι να ψηθούν. Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για 10-13 λεπτά για να γίνουν σφιχτά. Τα βάζουμε άμεσος σε παγωμένο νερό για να μπορούμε να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα. 
  3. Σε μια σαλατιέρα σπάμε το παξιμάδι και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα αγγουράκια και την πιπεριά.
  4. Απλώνουμε πάνω τα αυγά κομμένα στα τέσσερα ή στα δυο και θρυμματίζουμε τη φέτα.
  5. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε διάφορα υλικά της αρεσκείας μας όπως κάπαρη, γλιστρίδα, άνηθο ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
  6. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξύδι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Καλή επιτυχία!

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store