Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κρητική Στραπατσάδα

09 Σεπτέμβριος, 2020

Συνήθως η πρώτη συνταγή που καλείται να φτιάξει κάποιος όταν πρωτοπατά στα πλακάκια της κουζίνας. Η πρώτη απόπειρα των εφήβων να φτιάξουν κάτι νόστιμο, η πιο γευστική λύση με ελάχιστα υλικά όταν θέλουμε κάτι γρήγορο, οι αναμνήσεις μας από τα οικογενειακά βραδινά, στιγμές θαλπωρής. Γιατί μια στραπατσάδα μπορεί.

Υλικά

  • 3 ώριμες τομάτες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ¼ κουταλάκι ρίγανη
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα ή ξυσμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις τομάτες και τις ξύνουμε σε ένα μπόλ.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις τομάτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελάχιστα τα αυγά με ένα πιρούνι και περιχύνουμε την τομάτα.
  4. Ανακατεύουμε μερικές φορές μέχρι να πήξει το αυγό και αποσύρουμε από τη φωτιά (δεν θέλουμε να πήξει πάρα πολύ).
  5. Ρίχνουμε πάνω το τυρί, ξύνουμε αρκετό φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε ζεστό μέσα στο τηγάνι.

 

Καλή επιτυχία!