Συνήθως η πρώτη συνταγή που καλείται να φτιάξει κάποιος όταν πρωτοπατά στα πλακάκια της κουζίνας. Η πρώτη απόπειρα των εφήβων να φτιάξουν κάτι νόστιμο, η πιο γευστική λύση με ελάχιστα υλικά όταν θέλουμε κάτι γρήγορο, οι αναμνήσεις μας από τα οικογενειακά βραδινά, στιγμές θαλπωρής. Γιατί μια στραπατσάδα μπορεί.
Υλικά
- 3 ώριμες τομάτες
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- ¼ κουταλάκι ρίγανη
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- 6 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 50γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα ή ξυσμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις τομάτες και τις ξύνουμε σε ένα μπόλ.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις τομάτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελάχιστα τα αυγά με ένα πιρούνι και περιχύνουμε την τομάτα.
- Ανακατεύουμε μερικές φορές μέχρι να πήξει το αυγό και αποσύρουμε από τη φωτιά (δεν θέλουμε να πήξει πάρα πολύ).
- Ρίχνουμε πάνω το τυρί, ξύνουμε αρκετό φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ζεστό μέσα στο τηγάνι.
Καλή επιτυχία!