Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κριθαρότο με θαλασσινά

27 Ιούλιος, 2023

Πρωταγωνιστής, λοιπόν, του πεντανόστιμου αυτού φαγητού που σας προτείνουμε , δεν είναι άλλο από το κριθαράκι, όσο και τα θαλασσινά. 

Υλικά

  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 700ml ζωμό λαχανικών
  • 1 καλαμάρι καθαρισμένο, κομμένο σε ροδέλες
  • 300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 400 γρ. μύδια με κέλυφος
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε το καλαμάρι, σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές για 4 λεπτά και αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
  2. Στο ελαιόλαδο που έχει μείνει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  4. Βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε τον ζωμό, μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Ρίχνουμε όλα τα θαλασσινά, το καλαμάρι, τις γαρίδες και τα μύδια  πάνω από το κριθαράκι, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  7. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store