Πρωταγωνιστής, λοιπόν, του πεντανόστιμου αυτού φαγητού που σας προτείνουμε , δεν είναι άλλο από το κριθαράκι, όσο και τα θαλασσινά.
Υλικά
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
- 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 κουταλιά πελτέ
- 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 100ml λευκό κρασί
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 700ml ζωμό λαχανικών
- 1 καλαμάρι καθαρισμένο, κομμένο σε ροδέλες
- 300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 400 γρ. μύδια με κέλυφος
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε το καλαμάρι, σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές για 4 λεπτά και αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
- Στο ελαιόλαδο που έχει μείνει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
- Βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε τον ζωμό, μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε όλα τα θαλασσινά, το καλαμάρι, τις γαρίδες και τα μύδια πάνω από το κριθαράκι, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης