Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτάλια πελτέ
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1 ξύλο κανέλας
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 80 γρ. καρύδια
- 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια το μοσχάρι κομμένα σε μικρές μερίδες.
- Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές ώστε να το θωρακίσουμε και να μην χάσει τα υγρά του.
- Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες καθώς και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε δύο κούπες ζεστό νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί το μοσχάρι.
- Αφού είναι έτοιμο το φαγητό, θρυμματίζουμε τα καρύδια σε γουδί ή σε multi και ρίχνουμε στην κατσαρόλα καθώς και τη φρυγανιά.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας η ρύζι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης