Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Λαγωτό Αρκαδίας με μοσχάρι

10 Νοέμβριος, 2021

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα 
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτάλια πελτέ
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 80 γρ. καρύδια
  • 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια το μοσχάρι κομμένα σε μικρές μερίδες.
  2. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές ώστε να το θωρακίσουμε και να μην χάσει τα υγρά του.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες καθώς και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε δύο κούπες ζεστό νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί το μοσχάρι.
  6. Αφού είναι έτοιμο το φαγητό, θρυμματίζουμε  τα καρύδια σε γουδί  ή σε multi  και ρίχνουμε στην κατσαρόλα καθώς και τη φρυγανιά.
  7. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  8. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας η ρύζι.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης