Υλικά:
- 1/2 λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 πράσινο μήλο τριμμένο
- 1 κουταλιά σταφίδες
- 2 κουταλιές σπασμένα καρύδια
- 6 φέτες μπέικον
Για το ντρέσινγκ:
- 100γρ. τυρί κρέμα
- 50γρ. μαγιονέζα
- 50γρ. γιαούρτι
- 30ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 κουταλάκι βαλσάμικο ξύδι
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε το μπέικον και από τις δύο πλευρές, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ψιλοκόβουμε.
- Σε μία σαλατιέρα ρίχνουμε το λάχανο, το καρότο, το μήλο, τα καρύδια και τις σταφίδες.
- Σε ένα multi ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τέλος προσθέτουμε το μπέικον και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη