Κύριο συστατικό των λουκάνικων αποτελεί το χοιρινό κρέας, κομμένο σε κιμά ή μικρά κομματάκια, που μπορεί όμως να είναι και βοδινό ή μοσχαρίσιο, ακόμα δε και από κοτόπουλο ή γαλοπούλα, με το μείγμα να τοποθετείται μέσα σε φυσικά ή τεχνητά βρώσιμα περιβλήματα. Οι συνταγές για την αξιοποίηση του αγαπημένου αυτού αλλαντικού είναι αμέτρητες, κορυφαία μεταξύ των οποίων το περίφημο πηλιορείτικο σπετζοφάι, είμαστε όμως βέβαιοι ότι η σημερινή συνταγή, που το παντρεύει με πατατούλες και το οδηγεί στον φούρνο, θα σας ενθουσιάσει, καθώς αποτελεί ένα φαγητό όχι μόνο εύγευστο και χορταστικό, αλλά και αγαπημένο για μεγάλους και κυρίως μικρούς, που τόσο μας δυσκολεύουν με τις επίμονες αρνήσεις τους ενώπιον πολλών μαγειρικών μας επιλογών.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης