Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Λουκανικοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

31 Αύγουστος, 2023

Οι συνταγές για την αξιοποίηση του αγαπημένου αυτού μεζέ είναι αμέτρητες, κορυφαία μεταξύ των οποίων το περίφημο πηλιορείτικο σπετζοφάι, είμαστε όμως βέβαιοι ότι και η παρούσα συνταγή μας, για λαχταριστά λουκανικοπιτάκια με τραγανή και εύθρυπτη ζύμη γιαουρτιού, θα βρεθεί αμέτρητες φορές στα lunch box του επερχόμενου χειμώνα, συνοδεύοντας τους fans της στα σχολικά τους καθήκοντα και τους ενήλικες λάτρεις της στους εργασιακούς τους χώρους.

 

Υλικά

  • 200 γρ. γιαούρτι (εκτός ψυγείου)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκος για το άλειμμα
  • Λουκανικάκια Κοκτέιλ
  • Μίξ τυριών (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αυγό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  2. Ρίχνουμε στο αλεύρι το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο μπολ, ζυμώνουμε για 7-10 λεπτά περίπου.
  3. Σχηματίζουμε τη ζύμη μας σε μπάλα και την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Αλευρώνουμε τον πάγκο, αδειάζουμε τη ζύμη και χωρίζουμε σε 2 μέρη.
  5. Ανοίγουμε το κάθε μέρος με έναν πλάστη σε στρόγγυλο σχήμα με πάχος 1 εκ. κόβουμε σε τριγωνάκια με τη βοήθεια ρολό πίτσας ή μαχαίρι.
  6. Τοποθετούμε ένα λουκανικάκι σε κάθε τριγωνάκι και ρολάρουμε. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  7. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και αλείφουμε κάθε λουκανικοπιτάκι, πασπαλίζουμε προαιρετικά με τυρί.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις  για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store