Αγαπημένα για πρωινό ή ως συνοδευτικά για τον καφέ, τα μικρά σε μέγεθος και εύκολα στην εκτέλεσή τους muffins, είναι μεν παρόμοια με τα cupcakes, ως προς το μέγεθος και την μέθοδο παρασκευής, έχουν όμως μία βασική διαφορά, που έγκειται στο γεγονός ότι τα cupcakes αποτελούν αποκλειστικά γλυκά επιδόρπια, ενώ τα muffins μπορούν να παρασκευασθούν και ως αλμυρά snacks, με αλεύρι βρώμης, τυρί, ζαμπόν, πιπεριές, ακόμα δε και ελιές, κρεμμυδάκια, ρίγανη και ό,τι άλλο αποφασίσει το προσωπικό ή οικογενειακό γούστο και η φαντασία σας. Και ενώ ακούγοντας την λέξη muffins στo μυαλό μας έρχεται η καθαρά αμερικανική εικόνα τους, ωστόσο η συνταγή αυτή έχει βρετανικές ρίζες, δεδομένου ότι πρωτοεμφανίστηκαν στην Ουαλία τον 10ο αιώνα και δεν έφτασαν ως τις ακριβές τραπεζαρίες της αριστοκρατίας, συνοδεύοντας το απογευματινό εθιμοτυπικό τσάι της, παρά μόνο τον 18ο αιώνα, μιας και κατά τη διάρκεια όλων αυτών των αιώνων, που μεσολάβησαν, θεωρούνταν φαγητό για τις κατώτερες οικονομικά τάξεις.
Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, φρεσκοψημένα muffins μπορούμε πια να βρούμε σχεδόν παντού, από τους φούρνους της γειτονιάς ως τα ζαχαροπλαστεία και τα café, όμως πάντα, τα δικά μας σπιτικά και χειροποίητα μικρά αυτά γλυκάκια, θα είναι τα καλύτερα! Και ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατελείωτους συνδυασμούς για τα γλυκά muffins σας -από σταφίδες και ξηρούς καρπούς, έως κάθε είδους αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα, μαρμελάδες και βανίλια- ο εθιστικός συνδυασμός της σοκολάτας με μπανάνα που σας προτείνουμε, σίγουρα δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα από τα μέλη της οικογένειάς σας ή τους φίλους σας που θα τα δοκιμάσουν.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης