Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

31 Μάρτιος, 2023

Η λατρευτή μαγειρίτσα συνηθίζεται να τρώγεται μόνο τη βραδιά της Ανάστασης με το Χριστός Ανέστη. Υπέροχη παραδοσιακή ελληνική σούπα που μαζί με τον οβελία και το κοκορέτσι σηματοδοτούν το ελληνικό πασχαλινό τραπέζι.

Είναι ένα έξοχο δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους σ’ ένα τραπέζι που στρώνεται την πρώτη ώρα της Κυριακής του Πάσχα. Πασχαλινά εδέσματα, κόκκινα αυγά, πασχαλινό τσουρέκι είναι στο μενού αυτού του γεύματος. Με το Άγιο Φως της Αναστάσεως να χαρίζει ελπίδα και αισιοδοξία, το σκηνικό στο σπίτι είναι γιορτινό με μυρωδιές από τα βεγγαλικά, τις κροτίδες και τα λευκά κεριά να σιγοκαίονται δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό.

Η μαγειρίτσα με κοτόπουλο είναι ένα εναλλακτικό πιάτο για όσους δεν τρώνε εντόσθια και προτιμούν κάτι το διαφορετικό στην τήρηση του εθίμου. Είναι μια εξαιρετικά γευστική και υγιεινή επιλογή πλησιάζοντας στη γεύση και την υφή της κλασικής μαγειρίτσας, που μπορεί κάλλιστα να γίνει επιλογή για γεύμα της εβδομάδας. Είναι πανεύκολη στην προετοιμασία, με μαρούλι και μανιτάρια και δίνει στη νοικοκυρά την ευκαιρία να πειραματιστεί σε κάτι το διαφορετικό.

 

Υλικά

  • 600 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκαλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50ml λευκό κρασί
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • Χυμό από 1-2 λεμόνια

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό, ρίχνουμε τα συκωτάκια και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ρύζι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαρούλι και αλατίζουμε.
  3. Συμπληρώνουμε με 1 ½ λίτρο νερό και βράζουμε για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
  4. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά για να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε την σούπα ζεστή.

 

Καλή επιτυχία! 

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη,Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store