Η λατρευτή μαγειρίτσα συνηθίζεται να τρώγεται μόνο τη βραδιά της Ανάστασης με το Χριστός Ανέστη. Υπέροχη παραδοσιακή ελληνική σούπα που μαζί με τον οβελία και το κοκορέτσι σηματοδοτούν το ελληνικό πασχαλινό τραπέζι.
Είναι ένα έξοχο δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους σ’ ένα τραπέζι που στρώνεται την πρώτη ώρα της Κυριακής του Πάσχα. Πασχαλινά εδέσματα, κόκκινα αυγά, πασχαλινό τσουρέκι είναι στο μενού αυτού του γεύματος. Με το Άγιο Φως της Αναστάσεως να χαρίζει ελπίδα και αισιοδοξία, το σκηνικό στο σπίτι είναι γιορτινό με μυρωδιές από τα βεγγαλικά, τις κροτίδες και τα λευκά κεριά να σιγοκαίονται δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό.
Η μαγειρίτσα με κοτόπουλο είναι ένα εναλλακτικό πιάτο για όσους δεν τρώνε εντόσθια και προτιμούν κάτι το διαφορετικό στην τήρηση του εθίμου. Είναι μια εξαιρετικά γευστική και υγιεινή επιλογή πλησιάζοντας στη γεύση και την υφή της κλασικής μαγειρίτσας, που μπορεί κάλλιστα να γίνει επιλογή για γεύμα της εβδομάδας. Είναι πανεύκολη στην προετοιμασία, με μαρούλι και μανιτάρια και δίνει στη νοικοκυρά την ευκαιρία να πειραματιστεί σε κάτι το διαφορετικό.
Υλικά
Για το αυγολέμονο
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη,Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης