Τα μακαρόνια λατρεύονται από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο. Οι Έλληνες είμαστε μακαρονάδες. Τα λατρεύουμε γιατί μπορούμε να τα συνδυάσουμε με κρέας, ψάρι, λαχανικά ή ακόμα και σκέτα, με μια πλούσια μυρωδάτη σάλτσα να κάθεται πάνω στο μακαρόνι και στην κορυφή τυρί τριμμένο. Σκέτη απόλαυση! Ψήνονται στο άρπα κόλλα για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, όποια εποχή και αν είναι. Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της διεθνούς κατάταξης σε ότι αφορά την κατανάλωση ζυμαρικών.
Υλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 μέτρια μελιτζάνα
- 2 κολοκυθάκια
- 2 μανιτάρια
- 100ml άσπρο κρασί
- 8 ντοματίνια
- 1 κουταλάκι μέλι
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι Θυμάρι ή ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 πακέτο μακαρόνια Ν.10
- Για το σερβίρισμα
- Τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε λεπτές λωρίδες και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση καθώς και το μέλι. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά έως ότου ψηθούν τα λαχανικά.
- Εντωμεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
- Αφού είναι έτοιμα, σουρώνουμε και μεταφέρουμε μέσα στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης