
Μακαρονάδα με μπρόκολο
 
Υλικά
- 500 γρ. πένες ολικής
 
- 50ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
 
- 1 σκελίδα σκόρδο
 
- 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
 
- 4-6 ντοματίνια
 
- 50ml άσπρο κρασί
 
- 4-5 φύλλα βασιλικού
 
- 1 κουταλιά θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς  (προαιρετικά)
 
- Αλάτι
 
- Πιπέρι
 
Για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Αφού είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε μισή κούπα από τον ζωμό.
 
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να ροδίσουν.
 
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπρόκολο και τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
 
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό από τα ζυμαρικά που έχουμε κρατήσει. Μαγειρεύουμε  σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και προσπαθούμε να σπάσουμε ελάχιστα το μπρόκολο.
 
- Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό, τα ζυμαρικά και τους ξηρούς καρπούς και  ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
 
- Σερβίρουμε την μακαρονάδα ζέστη ραντίζοντας ελάχιστο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τριμμένο τυρί.
 
 
Καλή επιτυχία!