Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μακαρονάδα με μπρόκολο

14 Ιανουάριος, 2022

 

Υλικά

  • 500 γρ. πένες ολικής
  • 50ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 4-6 ντοματίνια
  • 50ml άσπρο κρασί
  • 4-5 φύλλα βασιλικού
  • 1 κουταλιά θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς  (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. τριμμένο τυρί

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Αφού είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε μισή κούπα από τον ζωμό.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να ροδίσουν.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπρόκολο και τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό από τα ζυμαρικά που έχουμε κρατήσει. Μαγειρεύουμε  σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και προσπαθούμε να σπάσουμε ελάχιστα το μπρόκολο.
  5. Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό, τα ζυμαρικά και τους ξηρούς καρπούς και  ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  6. Σερβίρουμε την μακαρονάδα ζέστη ραντίζοντας ελάχιστο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τριμμένο τυρί.

 

Καλή επιτυχία!

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store