Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μακαρονάδα με τομάτα και κάπαρη

14 Μάιος, 2021

Εύκολη και νόστιμη συνταγή που μυρίζει Ελλάδα, με κάπαρη και φρέσκια τομάτα, ιδανική για τέλεια σάλτσα. Συνταγή που μπορείς να κάνεις όποτε θέλεις, Χειμώνα ή Καλοκαίρι, για μεσημεριανό η βραδινό γεύμα. 

Το γεγονός ότι μέσα σε λίγο χρόνο μπορεί κανείς, με  απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα, να φτιάξει μια πεντανόστιμη, γευστική μακαρονάδα και να νιώσει χορτασμένος, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν τα ζυμαρικά!

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια «Επιλογή μου» Νο 6
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ώριμες τομάτες ή 20 τοματίνια
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 100ml άσπρο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελιές
  • 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τις τομάτες ή τα τοματίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια, καθώς και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
  3. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Τέλος προσθέτουμε την κάπαρη και τις ελιές χωρίς τα κουκούτσια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
  6. Παράλληλα, σε μία βαθιά κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία.
  7. Σουρώνουμε και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με αρκετό φρέσκο πιπέρι.

 

Καλή επιτυχία !

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store