Εύκολη και νόστιμη συνταγή με φρέσκια ντομάτα ιδανική για τέλεια σάλτσα και κάπαρη που μυρίζει Ελλάδα. Συνταγή χειμώνα καλοκαίρι για μεσημεριανό η βραδινό γεύμα, που μπορείς να το κάνεις όποτε θέλεις. Το γεγονός ότι μέσα σε λίγο χρόνο μπορεί κανείς, με απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα να φτιάξει μια πεντανόστιμη, γευστική μακαρονάδα και να νιώσει χορτασμένος, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν τα ζυμαρικά.
Τα ζυμαρικά, μας ήταν γνωστά σ’ εμάς τους Έλληνες από τα αρχαία χρόνια. Το όνομα μακαρόνι προήλθε από ένα είδος ζυμαρικού με μεγάλο μήκος για να μακαρίζουν τους νεκρούς τους. Τα ζυμαρικά ήταν γνωστά και στην αρχαία Κίνα και στον Αραβικό κόσμο. Υπάρχουν γραπτές αναφορές σε μεσαιωνικά κείμενα του Ισλάμ για κάποια ζυμαρικά με την ονομασία “rishta”.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία !
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης
Εύκολη και νόστιμη συνταγή με φρέσκια ντομάτα ιδανική για τέλεια σάλτσα και κάπαρη που μυρίζει Ελλάδα. Συνταγή χειμώνα καλοκαίρι για μεσημεριανό η βραδινό γεύμα, που μπορείς να το κάνεις όποτε θέλεις. Το γεγονός ότι μέσα σε λίγο χρόνο μπορεί κανείς, με απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα να φτιάξει μια πεντανόστιμη, γευστική μακαρονάδα και να νιώσει χορτασμένος, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν τα ζυμαρικά.
Υπάρχει κάποιος που δεν αγαπά τις μακαρονάδες; Υπάρχει Ελληνίδα νοικοκυρά που δεν πειραματίζεται ή δεν ψάχνει για να εμπλουτίσει τη δική της λίστα συνταγών στα ζυμαρικά; Η σημερινή νοικοκυρά θέλει να μαθαίνει όλο και πιο πολλά μυστικά για φαγητά. Θέλει να ξέρει τα μυστικά σε κάθε συνταγή από τη φίλη της, τη γειτόνισσα της, τη μάνα της και τη γιαγιά της. Δεν θέλει να της ξεφεύγει τίποτα. Από μια απλή μακαρονάδα με τυρί μέχρι τις παραδοσιακές μακαρονάδες με σάλτσες.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης