Υλικά:
- 300γρ. λιγκουίνι
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 πράσα (το λευκό μέρος)
- 8 τοματίνια
- 50ml λευκό κρασί
- 100γρ. φύλλα σπανάκι
- 180γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά με αρκετό αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες, το σκόρδο πολτοποιημένο, τα τοματίνια κομμένα στη μέση και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το πράσο.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε το τυρί κρέμα και μισή κούπα ζωμό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη