Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μακαρονάδα με σπανάκι και πράσα

29 Οκτώβριος, 2024

Υλικά:

  • 300γρ. λιγκουίνι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος)
  • 8 τοματίνια
  • 50ml λευκό κρασί
  • 100γρ. φύλλα σπανάκι
  • 180γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά με αρκετό αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες, το σκόρδο πολτοποιημένο, τα τοματίνια κομμένα στη μέση και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το πράσο.
  4. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Βάζουμε το τυρί κρέμα και μισή κούπα ζωμό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store