Τα ζυμαρικά αποτελούν ένα από τα βασικά διατροφικά προϊόντα πολλών λαών σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης και η μακαρονάδα είναι το πιο δημοφιλές πιάτο του Έλληνα. Όλοι, μικροί μεγάλοι λατρεύουν τα μακαρόνια, από την απλή μακαρονάδα με τυρί μέχρι τις παραδοσιακές μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα, κιμά ή άλλες σάλτσες, είτε στο καθημερινό τραπέζι είτε σε γιορτινό, για όλες τις μέρες του χρόνου. Το ότι μέσα σε λίγο χρόνο, με απλά υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο ή στην τροφιμοαποθήκη της κουζίνας μπορείς να νιώσεις χορτασμένος, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν τα ζυμαρικά.
Τα μακαρόνια είναι ένα ζυμαρικό που έχει πλήθος συνδυασμών, με πολύ αγαπητό το πάντρεμα με θαλασσινά. Ο τόνος, που από τη φύση του δεν είναι λιπαρό ψάρι, μπορεί να δώσει ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο με ελαφριά και πεντανόστιμη γεύση. Ο τόνος από κονσέρβα είναι αγαπητός πολύ στα παιδιά, τρελαίνονται για αυτό, ειδικά όταν είναι ποιοτικός. Τον ανοίγεις και απλώνουν τα δάκτυλα για να σπάσουν ένα κομματάκι από την άκρη. Με κόκκινη σάλτσα και τόνο ο συνδυασμός είναι άριστα δέκα.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογγιανάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης