Υλικά:
- 300γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 80ml ελαιόλαδο
- 5 τοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50ml άσπρο κρασί
- 2 κουτάκια τονοσαλάτα "Επιλογή μου"
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε μισή κούπα ζωμό.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση και το σκόρδο πολτοποιημένο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τις δύο τονοσαλάτες, τα ζυμαρικά και τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τον χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε την μακαρονάδα ζέστη.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη