Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μακαρονοσαλάτα με αβοκάντο

11 Ιανουάριος, 2024

Υλικά:

  • 300γρ. πέννες ολικής «Επιλογή μου»
  • 150γρ. καλαμπόκι
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 αβοκάντο

Για τη σως:

  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/2 ώριμο αβοκάντο
  • 50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 8-10 αμύγδαλα λευκά

 

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις πέννες σε αρκετό αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
  2. Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, την πιπεριά, την κάπαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το αβοκάντο κομμένο σε μικρά καρέ.
  4. Σε ένα multi ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το αβοκάντο, το κεφαλοτύρι, τα αμύγδαλα και αλατοπιπερώνουμε. Πολτοποιούμε πολύ καλά και αδειάζουμε πάνω στα ζυμαρικά.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αφήνουμε την σαλάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store