Υλικά:
- 300γρ. πέννες ολικής «Επιλογή μου»
- 150γρ. καλαμπόκι
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 κουταλιά κάπαρη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 αβοκάντο
Για τη σως:
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/2 ώριμο αβοκάντο
- 50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 8-10 αμύγδαλα λευκά
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πέννες σε αρκετό αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
- Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, την πιπεριά, την κάπαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το αβοκάντο κομμένο σε μικρά καρέ.
- Σε ένα multi ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το αβοκάντο, το κεφαλοτύρι, τα αμύγδαλα και αλατοπιπερώνουμε. Πολτοποιούμε πολύ καλά και αδειάζουμε πάνω στα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αφήνουμε την σαλάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης