Υλικά:
- 500γρ. λευκά μανιτάρια
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 30 ml ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι θυμάρι ή ρίγανη
- 100γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Αρχικά καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί τα μανιτάρια εξωτερικά.
- Κόβουμε σε κομμάτια, μεταφέρουμε με μικρές ποσότητες σε ένα multi και τα ψιλοκόβουμε με προσοχή χωρίς να τα πολτοποιούμε.
- Αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι τριμμένο, το σκόρδο πολτοποιημένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και αλατοπίπερο.
- Φοράμε ένα γάντι και ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε τους μανιταροκεφτέδες ζεστούς.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Nεκταρία Κοκκινάκη