Μηλόπιτα στο τηγάνι
Υλικά
- 2 μεγ. μήλα κομμένα σε φέτες
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. κανέλα
Για το μίγμα
- 150g αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένο)
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα
- Καρύδια (προαιρετικά)
-
Εκτέλεση
- Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα και αφού λιώσει, βάζουμε τα μήλα να μαλακώσουν για 5’.
- Σε μπολ χτυπάμε την ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα, προσθέτουμε την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και τελευταία το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι γίνει πηχτός χυλός.
- Τον ρίχνουμε προσεχτικά πάνω στα μήλα και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε 10-15’ να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία και στην συνέχεια γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
- Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και προαιρετικά καρύδια.