Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μηλόπιτα στο τηγάνι

01 Νοέμβριος, 2021

Υλικά

  • 2 μεγ. μήλα κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για το μίγμα

  • 150g αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένο)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα
  • Καρύδια (προαιρετικά)
  •  

Εκτέλεση

  1. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα και αφού λιώσει, βάζουμε τα μήλα να μαλακώσουν για 5’.
  2. Σε μπολ χτυπάμε την ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα, προσθέτουμε την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και τελευταία το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι γίνει πηχτός χυλός.
  3. Τον ρίχνουμε προσεχτικά πάνω στα μήλα και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε 10-15’ να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία και στην συνέχεια γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
  4. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και προαιρετικά καρύδια.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store