Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μιλφέιγ με κράκερ

05 Μάιος, 2023

Το mille-feuille, παρά την αβέβαιη γαλλική καταγωγή του, έχει δανειστεί την ονομασία του από την αντίστοιχη γαλλική λέξη, που σημαίνει χιλιάδες φύλλα, υποδηλώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο όχι μόνο την ύπαρξη πολλών φύλλων σφολιάτας στη σύνθεση του γλυκού -συνήθως 3 ή και περισσότερων-, αλλά και τον αρχικό τρόπο παρασκευής της σφολιάτας, με πολλαπλά διπλώματα, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος αριθμός στρώσεων.

 

 

Υλικά

  • 30 τεμάχια κράκερς
  • 200 ml γάλα
  •  

Για την κρέμα:

  • 1 l γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 3 βανίλιες

Για την σαντιγί:

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη

Για το σερβίρισμα:

  • 5 κράκερς
  • Άχνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση

  1. Κρατάμε μία κούπα από το γάλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε την κούπα  το γάλα, το αυγό και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το μείγμα με το αυγό.
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
  6. Αδειάζουμε σε ένα ευρύχωρο σκεύος και καλύπτουμε με μεμβράνη που θα εφάπτεται πάνω στην κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  7. Αφού κρυώσει η κρέμα, μεταφέρουμε στο κάδου του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει.
  8. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
  9. Για να στήσουμε το γλυκό βουτάμε τα μισά μπισκότα στο γάλα και στρώνουμε σε ένα ταψί. Καλύπτουμε με την μισή κρέμα και απλώνουμε ξανά τα υπόλοιπα μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα. Τέλος απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και μία λεπτή στρώση από την σαντιγί.
  10. Αφήνουμε το γλυκό για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Πριν σερβίρουμε θρυμματίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα υπόλοιπα μπισκότα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store