Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μοσχαράκι με κυδώνια

31 Οκτώβριος, 2023

Ένα φαγητό με πλούσια γλυκόξινη γεύση, ιδανικό για κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι με καλεσμένους που θες να εντυπωσιάσεις. Τα φθινοπωρινά κυδώνια ταιριάζουν υπέροχα με το μοσχαρίσιο κρέας και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. 

 

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 3 κυδώνια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα κομμάτια το μοσχάρι και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, πασπαλίζουμε τα κομμάτια με αλεύρι από όλες τις πλευρές.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι, αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο και ανακατεύουμε για λίγο.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και με το βαλσάμικο ξύδι, αφήνουμε να εξατμιστεί και αλατίζουμε.
  5. Βάζουμε δύο κούπες ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά.
  6. Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τις φλούδες και τα σπόρια και κόβουμε σε 6-8 κομμάτια.
  7. Ρίχνουμε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, κουνάμε κυκλικά από τα χερούλια ώστε να βυθιστούν τα κυδώνια μέσα στη σάλτσα.
  8. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 40 λεπτά περίπου.
  9. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε 10 λεπτά να μελώσει πριν σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store