Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μοσχαράκι με λιαστή τομάτα και κριθαράκι

28 Μάιος, 2024

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαράκι ελιά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 6 κόκκους μπαχάρι
  • 200γρ. λιαστή τομάτα
  • 400γρ. κριθαράκι μέτριο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά  κόβουμε το μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια το μοσχάρι.
  3. Σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  4. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Συμπληρώνουμε 2 κούπες ζεστό νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 50 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια, ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, συμπληρώνουμε αν χρειαστεί με ελάχιστο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά περίπου.
  8. Τέλος, προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό. Ανακατεύουμε ξανά, διορθώνουμε το αλάτι αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 7 με 8 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store