Υλικά:
- 1 κιλό μοσχαράκι ελιά
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200ml κόκκινο κρασί
- 4 φύλλα δάφνης
- 6 κόκκους μπαχάρι
- 200γρ. λιαστή τομάτα
- 400γρ. κριθαράκι μέτριο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά κόβουμε το μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια το μοσχάρι.
- Σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Συμπληρώνουμε 2 κούπες ζεστό νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 50 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, συμπληρώνουμε αν χρειαστεί με ελάχιστο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά περίπου.
- Τέλος, προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό. Ανακατεύουμε ξανά, διορθώνουμε το αλάτι αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 7 με 8 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη