Το μοσχάρι είναι κρέας που σταδιακά λατρέψαμε στην Ελλάδα και ιδιαίτερα το κοκκινιστό μοσχάρι είναι ένα παραδοσιακό κυριακάτικο ή γιορτινό πιάτο δεμένο με τις ελληνικές γαστρονομικές συνήθειες. Αγαπημένο φαγητό που λιώνει στο στόμα μας και συνηθίζουμε να το απολαμβάνουμε μαζί με πατάτες τηγανιτές, πουρέ, ρύζι, μακαρόνια, γιουβέτσι και λαχανικά. Όπως και να το ψήσεις, η συνταγή πετυχαίνει πάντα όταν έχεις καλό κρέας, νόστιμες ντομάτες και μαγειρεύεις με την όρεξη σου και με πολλή αγάπη! Καλέστε κόσμο, μαγειρέψτε αυτό το φαγητό και απολαύστε το!
Από τα λαχανικά επιλέξαμε γλυκιές, αφράτες, ψωμωμένες μελιτζάνες που είναι από τα πιο αγαπημένα υλικά στην ελληνική κουζίνα. Δίδει τη γλύκα της σ’ αυτό το υπέροχο φαγητό και ιδιαίτερα όταν προσθέσουμε φέτα ελληνική που δένει τέλεια με την μελιτζάνα. Ο συνδυασμός λαχανικών με κρέας δίνει πάντα επιτυχημένα πιάτα. Από την άλλη το κόκκινο κρέας αποτελεί μια εξαίρετη πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας.
Στη χώρα μας η τυροκομία έχει εξελιχθεί σε δυναμικό κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων με το σημαντικότερο τυρί να είναι η φέτα, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει την εκτίμηση από καταναλωτές σε διεθνές επίπεδο.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη