Όλοι μπορούμε να φτιάξουμε μους σοκολάτας, πάρα πολύ βελούδινη, που εξαφανίζεται μέσα στο στόμα. Ένα έδεσμα που φτιάχνεται σε πέντε λεπτά, με οικονομικά υλικά.
Μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με καφέ, λικέρ, μαύρο ρούμι, κονιάκ ακόμα και πορτοκάλι, περγαμόντο ή φράουλα. Στην απλή της μορφή σερβίρεται σε μπολ ή ποτήρια και συνοδεύεται με σαντιγί!
Τι πιο όμορφο λοιπόν, από το να μοιραστείτε με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, ένα τόσο ερωτικό και νόστιμο γλυκό, που στην κυριολεξία, κάνει θραύση!
Μας την έμαθαν οι φίλοι μας οι Γάλλοι. Από που προκύπτει, όμως, η ονομασία του υπέροχου αυτού γλυκού; Κάποιοι μας λένε ότι ως όρος πρωτοσυναντάται το 1894 στη γαλλική κουζίνα, αρχικά σε πιάτα με ψάρι ή λαχανικά και αργότερα σε γλυκά. Ο πρώτος μάλιστα που είχε την ιδέα ν’ ανακατέψει τη σοκολάτα και να την κάνει πιο αφράτη σε μορφή, ήταν ο Γάλλος ζωγράφος Toulouse Lautrec! Πού να φανταστεί τότε ο ταλαντούχος ζωγράφος ότι η “μαγιονέζα με σοκολάτα”, όπως αρχικά ονόμασε την ανακάλυψή του, θα εξελισσόταν σε ένα από τα πιο διάσημα γλυκά του κόσμου; Μια άλλη εκδοχή μας λέει ότι ο όρος «μους σοκολάτας» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1755 από το Γάλλο συγγραφέα μαγειρικής Μενόν. Αν και δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το έργο του, επειδή υπέγραφε τα βιβλία του με κάποιο ψευδώνυμο, οι γραπτές πηγές επιβεβαιώνουν τη χρήση του όρου.
Υλικά
Για τη σώς φράουλας
Για το ντεκόρ
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη