Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μπακαλιάρος με τοματίνια και φρέσκο βασιλικό

17 Μάρτιος, 2025

Υλικά:

  • 1 κιλό μπακαλιάρος υγράλατος
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 15 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 100ml λευκό κρασί
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά ξεπλένουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο από το αλάτι και κόβουμε σε μέτριες μερίδες. Πλένουμε ξανά τα κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ.
  2. Γεμίζουμε με αρκετό νερό και αλλάζουμε το νερό κάθε 3 έως 4 ώρες. Θα πρέπει να αλλάξουμε το νερό τουλάχιστον 6 φορές.
  3. Όταν ο μπακαλιάρος μας θα είναι στο επιθυμητό αποτέλεσμα σουρώνουμε και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
  5. Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  6. Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε  τα τοματίνια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τον βασιλικό, τη ρίγανη, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Ξανά βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά ακόμα.
  9. Τέλος, ρίχνουμε ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store