Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μπακαλιάρος με χόρτα

18 Οκτώβριος, 2023

Το ψάρι με χόρτα είναι από τις πιο υγιεινές συνταγές της ελληνικής κουζίνας και γίνεται με ότι χόρτα εποχής θέλουμε!

 

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο
  • 1 κιλό διάφορα γιαχνερά  χόρτα
  • 1 μάτσο μάραθα ή άνηθο
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για το αλευρολέμονο

  • Χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά αλεύρι

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά ξεπλένουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο από το αλάτι και κόβουμε σε μέτριες μερίδες. Πλένουμε ξανά τα κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ. Γεμίζουμε με αρκετό νερό και αλλάζουμε το νερό κάθε 3 έως 4 ώρες. Θα πρέπει να αλλάξουμε το νερό τουλάχιστον 6 φορές.
  2. Όταν ο μπακαλιάρος μας θα είναι στο επιθυμητό αποτέλεσμα σουρώνουμε και ετοιμάζουμε για το μαγείρεμα.
  3. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα πολύ καλά και αφήνουμε να σουρώσουν.
  4. Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μάραθο ή τον άνηθο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τα χόρτα κομμένα σε μέτρια κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-6 λεπτά.
  7. Απλώνουμε πάνω στα χόρτα τα κομμάτια του μπακαλιάρου, συμπληρώνουμε με μια κούπα νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά.
  8. Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι μέσα στο χυμό λεμονιού, προσθέτοντας ελάχιστο νερό, περιχύνουμε την κατσαρόλα με το αλευρολέμονο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store