Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μπακλαβάς με καρύδια

11 Μάρτιος, 2025

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  • 400γρ. καρύδια
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 20γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σιρόπι:

  • 600γρ. ζάχαρη
  • 500ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι

 

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  2. Αφήνουμε τα φύλλα μας να ξεπαγώσουν και κόβουμε στη μέση από την μεγάλη πλευρά.
  3. Θρυμματίζουμε τα καρύδια στο multi, χωρίς όμως να γίνουν πούδρα. Μεταφέρουμε σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε με τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει.
  5. Τοποθετούμε δύο φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, ραντίζοντας ενδιάμεσα. Βάζουμε δύο κουταλιές από τη γέμιση και τυλίγουμε διαγώνια.
  6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τον έναν μπακλαβά δίπλα στον άλλο.
  7. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα.
  8. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο την επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  9. Ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.
  10. Όταν είναι έτοιμο περιχύνουμε το κρύο σιρόπι στον ζεστό μπακλαβά.
  11. Αφήνουμε στον πάγκο ξεσκέπαστο για μια ώρα να απορροφήσει το σιρόπι  και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store