Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μπάμιες στο φούρνο

27 Ιούλιος, 2023

Οι μπάμιες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό λαδερό φαγητό  με ξεχωριστή γεύση, σκέτο γλύκισμα!

Υλικά

  • 1κιλό μπάμιες
  • Χυμό από 2 λεμόνια ή 20ml ξύδι ή χυμό από αγουρίδα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 6 ντοματίνια κομμένα στην μέση ή 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε το κοτσάνι από τις μπάμιες, τις πλένουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε χυμό από ένα λεμόνι ή το ξύδι, ή στύβουμε τα άγουρα σταφύλια και παίρνουμε τον χυμό τους (αγουρίδα), τις αλατίζουμε, ανακατεύουμε με τα χέρια μας και αφήνουμε για 1 ώρα.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε τις μπάμιες και προσεκτικά ανακατεύουμε για λίγο για να μην κομματιαστούν.
  3. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τις μπάμιες σε ένα ταψί ή γάστρα. Στρώνουμε πάνω τα ντοματίνια, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Προσθέτουμε μισή κούπα νερό, ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 έως 35 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store